Kačacie prsia s černicovou omáčkou
Kačacie prsia s černicovou omáčkou
šéfkuchár a spolumajiteľ bistra Bienvenue v Bratislave, 15. októbra 2021

Foto: archív Petra Vargu
porcie
príprava
Suroviny:
4 ks | |
50 g | |
1 PL | |
100 ml | |
Na podávanie: | |
Postup:
- 1
Kačacie prsia narežeme na strane s kožou do mriežky. Votrieme do nich mleté korenie a malé množstvo soli. Prsia opečieme na suchej panvici, najskôr kožou dolu. Z každej strany opekáme približne 5 minút. Opečenú chrumkavú kožu ponatierame medom.
- 2
Mäso dáme do malého pekáčika a vložíme ho približne na 6 minút do rúry vyhriatej na 190 °C. Po upečení vyberieme a necháme asi 4 minúty odpočívať. Až potom nakrájame na plátky.
- 3
Na panvicu s vypečeným tukom z kačacích pŕs pridáme 1 lyžicu cukru. Necháme rozpustiť, podlejeme vínom, pridáme 50 g černíc a povaríme asi 5–10 minút na hustejšiu omáčku.
- 4
Kačacie prsia podávame s omáčkou, grilovanou tekvicou, oblanšírovanou zelenou špargľou, černicami a malinami.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/kacacie-prsia-s-cernicovou-omackou/81209-recept.html