Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou
Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou
Luxusná a rýchla večera, inšpirovaná známou kačkou na pomarančoch.
Ingrediencie:
-
2 kskačacie prsia
-
trochusoľ, mleté čierne korenie
-
1 KLhladká múka
-
1 kspomaranč
-
1 PLpomarančová marmeláda
-
50 mlbrandy
-
300 mlkurací vývar (bujón)
-
1 PLmaslo
Postup:
-
1
Prsia umyjeme a dobre vysušíme v papierovej utierke.
-
2
Na vrchnej časti (s kožou) narežeme kožu ostrým nožom do tvaru mriežky.
-
3
Prsia z oboch strán osolíme, okoreníme a necháme postáť zhruba 10 minút.
-
4
Suchú panvicu zahrejeme na strednom plameni a pridáme prsia kožou dole. Psia opekáme 6 minút na strane s kožou, otočíme a opekáme ďalšie 4 minúty z druhej strany.
-
5
Prsia vyberieme z panvice kliešťami a necháme ich odpočívať na tanieri alebo drevenej doske kým si pripravíme omáčku.
-
6
Vo výpeku na panvici chvíľku zapražíme trochu múky (1KL).
-
7
Ku zápražke pridáme brandy, marmeládu, asi lyžičku strúhanej pomarančovej kôry, šťavu z polovice pomaranča a spolu povaríme asi minútku.
-
8
Potom zalejeme vývarom a omáčku necháme zredukovať na cca polovicu pôvodného objemu.
-
9
Nakoniec v miešame maslo a odstavíme z plameňa.
-
10
Prsia nakrájame na plátky, zalejeme omáčkou a môžeme podávať napríklad s pečenou zeleninou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/8239/kacacie-prsia-s-pomarancovou-omackou/