Kuracie kocky s marhuľovo-horčicovou omáčkou
31. 1. 2023
Kuracie kocky s marhuľovo-horčicovou omáčkou
- 15 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny:
Potrebujeme:
-
3 kskuracie prsia
-
1 ksolej
Na obalenie:
-
2 ksvajcia
-
1 ksstrúhanka
-
40 gparmezánu
-
1/2 lyžicekajenského korenia
-
2 lyžiceolivového oleja
-
1 kshladká múka
-
1 kssoľ, mleté čierne korenie
Na omáčku:
-
220 gmarhuľového džemu
-
1-2 lyžicedijonskej horčice
-
1 lyžicatymianu
-
1 ksstonkový zeler
Postup:
1. krok
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na dvojcentimetrové kocky. 7 rád ako kúpiť kvalitné kuracie mäso
2. krok
V mise zmiešame múku so soľou a mletým čiernym korením. Do ďalšej misky rozklepneme vajcia, ktoré rozšľaháme s dvoma lyžicami vody. V tretej miske zmiešame preosiatu strúhanku s nastrúhaným parmezánom a kajenským korením. Strúhanku pokvapkáme 2 lyžicami olivového oleja.
3. krok
Rúru vyhrejeme na 175 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme olejom.
4. krok
Kuracie kúsky obalíme postupne v okorenenej múke, rozšľahaných vajciach a ochutenej strúhanke. Dáme ich na pripravený plech. Vo vyhriatej rúre pečieme 18 až 20 minút do zlatista.
5. krok
V miske vymiešame marhuľový džem s horčicou a tymianom.
6. krok
Kuracie kocky podávame s ochuteným marhuľovým džemom a kúskami stonkového zeleru.
Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/kuracie-kocky-marhulovo-horcicovou-omackou