Pečené husacie stehná s jesenným ovocím
Ingrediencie:
2 husacie stehná
soľ
mletá rasca
2 PL medu
2 hrušky
2 jablká
4 slivky
mleté čierne korenie
Postup:
Husacie stehná umyjeme a osušíme. Osolíme ich, posypeme mletou rascou a necháme odležať, najlepšie cez noc, v chladničke. Na druhý deň ich preložíme do pekáča, potrieme medom, podlejeme horúcou vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme zakryté pri 180° C asi 85 minút do zlata. V priebehu pečenia podlievame vodou a prelievame výpekom podľa potreby. Hrušky,jablká a slivky umyjeme, zbavíme jadrovníkov a kôstok a nakrájame na kúsky. Pol hodiny pred koncom pečenia ich pridáme k mäsu do rúry a prelejeme výpekom. Dochutíme soľou a korením. Upečené husacie stehná na ovocí podávame napr. so zemiakovými plackami alebo lokšami.
Zdroj:Gazdinka 2023, Goodwind s.r.o.