Z záverečnej časti môžete spolu mäsom upiecť zemiaky, ja som piekla zeleninu.

Z záverečnej časti môžete spolu mäsom upiecť zemiaky, ja som piekla zeleninu.
Čas prípravy |
20 minút
|
---|---|
Čas varenia / pečenia |
1 hod, 10 minút
|
Celkový čas |
1 hod, 30 minút
|
Omáčka: | ||
30 | gramov | maslo |
5 | strúčiky | cesnak |
1 | polievková lyžica | med |
1 | polievková lyžica | horčica |
Mäso: | ||
900 | gramov | morčacie prsia |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
trocha | červená paprika | |
trocha | čierne korenie | |
3 | polievkové lyžice | olej |
Zelenina: | ||
2 | kusy | cuketa |
1 | kus | baklažán |
100 | gramov | cherry paradajky |
trocha | soľ | |
korenie | ||
olej |
1. Cesnak očistíme. V malom hrnci roztopíme, maslo, pridáme prepasírovaný cesnak a ozaj len krátko opečieme. Pridáme med, necháme chvíľku skaramelizovať a na záver primiešame 1 PL horčice, ideálne hrubozrnná, len takú som doma nemala. Dáme dole z tepla.
2. Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán. Každú cca 5 minút.
3. Mäso preložíme do vymasteného pekáča, potrieme cca 1/3 omáčky a dáme piecť. Keďže ešte nemám veľa praxe s pečením morčacích prs, na prvých cca 15 minút pečenie (cca 230°C) som mäso prekryla alobalom. Po cca 15 - 20 minútach dáme z mäsa dole alobal, znova potrieme omáčkou a pečieme ďalších 20 min.
4. Zeleninu očistíme, nakrájame. V miske zmiešam trochu oleja soľ, korenie, a premiešame s nakrájanou zeleninou. Po tom, čo sa mäso pečie spolu cca 40 minút, ho vyberieme z rúry znova potrieme omáčkou a okolo rozložíme zeleninu. Pečieme ešte všetko cca 20 minút, možno menej záleží aj od rúry. Cherry paradajky pridáme tesne pred dopečením.
Po upečení necháme mäso chvíľu postáť. Podávame so pečenou zeleninou a šalátom, alebo aj zemiakmi, ryžou.
Zdroj: https://nanicmama.sme.sk/sutaz/pridajte-recept-a-vyhrajte-jesenna-sutaz
<< | máj / 2025 | >> |
Online: | 1 |
---|---|
Celkom: | 41307 |
Mesiac: | 1688 |
Deň: | 41 |
© 2025 eStránky.sk | Tvorba www stránok zdarma | Závadný obsah? | Zpracování dat | RSS