Chystáte obed pre priateľov, rodinu či len pre seba? Týmto rýchlym receptom na zapekané kuracie prsia v jogurtovej marináde určite nič nepokazíte! Majú úžasnú šťavnatú chuť, a navyše vás potešia vysokým podielom bielkovín. Na čo ešte čakáme? Pusťme sa do toho!
Na prípravu potrebujeme:
- 350 g kuracích pŕs
- 150 g bieleho jogurtu s 3% tuku
- 40 g parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL citrónovej šťavy
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 ČL soli
- ¾ ČL mletého čierneho korenia
- olivový olej
Postup:
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na menšie rezne. V miske ich zmiešame s jogurtom, pretlačeným cesnakom, soľou, korením, citrónovou šťavou a nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Mäsko necháme marinovať aspoň 2 hodiny, ideálne však celú noc. Po marinovaní prsia aj s marinádou preložíme do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom. Zastrúhame ich parmezánom a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút dozlatista.
Mäsko podávame ihneď po dopečení, napríklad s pečenými zemiakmi, pečenou mrkvou a čerstvou zeleninou. Prajeme dobrú chuť!