Morčací špíz
26. 1. 2023
Morčací špíz
60
minút
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
150 g
morčie prsia
50 g
klobása
50 g
hydinová pečeň
1 podľa chuti
sušené hríby
1 podľa chuti
maslo
1 ks
paprika
2 ks
paradajka
1 ks
cibuľa
1 PL
smotana
1 PL
kečup
1 podľa chuti
soľ
1 podľa chuti
čierne korenie
Postup:
1.
Mäso, pečeň a klobásku nakrájame na kocky. Striedavo napichujeme na tenkú drevenú špajdľu alebo grilovaciu ihlu, posolíme, okoreníme a dáme opiecť na panvicu, prípadne dáme do alobalu a dusíme v rúre. Okolo mäsa poukladáme a opekáme hríby, cibuľu, papriku, paradajky pokrájané na kolieska (alebo inú zeleninu).
2.
Mäso a zeleninu vyberieme na tanier, šťavu podlejeme trochou vývaru, pridáme kečup, smotanu a necháme prevrieť. Špíz dáme na tanier, vedľa neho poukladáme restované hríby a zeleninu. Podávame horúce.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/5212/morcaci-spiz/
upravené- vape