Bravčové líčka s hríbmi
Bravčové líčka s hríbmi
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 8. februára 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Fašiangy sú sviatkami skvelej zábavy, ku ktorej patrí dobré jedlo a nápoje. Nie je nič lepšie, ako keď sa tieto tri veci spoja.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
800 g | |
100 g | |
100 g | |
200 g | |
200 ml | |
600 g | |
200 g | |
60 g | |
Postup:
- 1
Líčka opečieme na tuku. Vyberieme, urestujeme cibuľu a koreňovú zeleninu, pridáme koreniny a bylinky, vrátime mäso, podlejeme vínom a zredukujeme, podlejeme vodou.
- 2
Udusené mäso vyberieme, omáčku prepasírujeme a zjemníme maslom. Huby s nahrubo nakrájanou cibuľou urestujeme, ochutíme soľou a korením. Uvarenú pohánku zmiešame s opečenou cibuľou a slaninou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-licka-s-hribmi/62505-recept.html