Šampiňóny v cesnakovej omáčke
11. 10. 2022
Šampiňóny v cesnakovej omáčke
Zdroj: najkucharka
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
4 ks
strúčik cesnaku
5 PL
olivový olej
10 PL
vínny ocot biely
5 PL
biele víno
2 PL
sójová omáčka
2 PL
med
2 PL
petržlenová vňať
1 štipka
soli
1 kg
šampiňóny
Postup:
1.
Cesnak speníme na oleji. Za stáleho miešania pridáme ocot, víno, sójovú omáčku, med, zelenú petržlenovú vňať a soľ.
2.
Vložíme šampiňóny do žiaruvzdornej nádoby a prelejeme horúcou tekutinou. Prikryjeme a marinujeme 3 alebo viac hodín. Občas šampiňóny obraciame a podávame.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/38245/sampinony-v-cesnakovej-omacke/