Budejovická roláda
10. 2. 2023
Závin na budejovický spôsob
Zdroj: kuchtik1
4
porcie
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
400 g
roštenka
soľ
čierne korenie
4 plátky
anglická slanina
1 ks
uhorka
1 ks
uvarené vajce natvrdo
1 ks
špekáčiky
trochu
tuk
100 g
klobása
hladká múka
1 ks
cibuľa
Postup:
1.
Na tuku opečieme dozlatista cibuľu. Roštenku pokrájame na 4 rovnaké kúsky, narežeme ich, vyklepeme, potrieme vytlačenou klobásou, do stredu poukladáme anglickú slaninu, uhorku, vajce, špekáčik (všetko na 4 diely), osolíme a pevne zviažeme.
2.
Povrch osolíme, okoreníme a na cibuľovom základe opečieme zo všetkých strán. Podlejeme vodou a dusíme, kým mäso nezmäkne.
3.
Hotové vyberieme, šťavu podusíme na tuku, poprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom (vodou) a povaríme. Cez jemné cedidlo precedíme a zjemníme maslom.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/10551/zavin-na-budejovicky-sposob/