Haggis
Haggis
Haggis je národné škótske jedlo pripravené z ovčích vnútorností. Niektorí ho milujú, mnohí sa ho však stránia. Jedná sa ale skôr o predsudky, keďže nepríjemný zápach má haggis len počas varenia. Hotové jedlo je údajne delikatesa s originálnou chuťou.
Haggis, z čoho všetkého sa pripravuje?
Haggis sa tradične varí v zvieracom žalúdku, hoci dnes sa používajú aj syntetické náhrady. Vnútri na vás čaká zmes ovčích vnútorností srdce, pľúca a pečeň zmiešaných s cibuľou, ovsenými vločkami, lojom a koreninami. Haggis sa podáva s kašou zo zemiakov, žltej reďkovky a kvaky a s pohárom whisky. Vegetariánska verzia haggis sa vyrába zo zeleniny, fazule a húb.
Zdroj: https://receptik.interez.sk/slovnik-pojmov/haggis/