Quis/Quiche
Rýchly slaný koláč z lístkového cesta (Quiche)
Foto: mycake
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny:
1 balenie | |
stačí asi 10-15 cm kúsok | |
1 PL | |
1 ks | |
1/2 ks | |
1 ks (250 ml) | |
1 ks | |
1 hrsť | |
alebo iný tuk na vymastenie formy |
Postup:
- 1
Lístkové cesto si položím na jemne vymastenú okrúhlu formu, odstránim prečnievajúce cesto a vyplním nimi chýbajúce kraje.
- 2
Na masle si do sklovita opečiem pór a uložím ho na pripravené lístkové cesto. Poukladám naň nakrájanú mozzarellu a cherry paradajky, a na vrch ešte poukladám na plátky nakrájanú cuketu.
- 3
To všetko zalejem rozšľahanou zmesou vajíčka, smotany, nastrúhaného parmezánu, ktorá je ochutená trochou soli a čierneho korenia, a pečiem do zlatista asi 30 - 35 minút pri teplote 180°.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/rychly-slany-kolac-z-listkoveho-cesta-quiche/66286-recept.html