Turecké pide
Turecké pide
Foto: vavan
turecký plnený chlieb
porcií
Suroviny:
3 šálky 250ml | |
1 1/2 lyžičky | |
2 PL | |
300 ml, vlažná | |
Kvások: | |
30 g | |
1 lyžička | |
1/2 dcl, vlažné | |
Plnka: | |
1 ks | |
1/2 kg mleté | |
1 ks, pásiky | |
podľa chuti | |
podľa chuti | |
podľa chuti, malý | |
strúhaný | |
na potretie cesta |
Postup:
- 1
Z droždia cukru a mlieka si pripravíme kvások necháme nakysnúť.Do misy si dáme,múku,soľ,vlažnú vodu,olej kvásoka mixerom zo špirálovitými metličkami vypracujeme hladké cesto.Cesto povrchu naolejujeme.Necháme na teplom mieste vykysnúť.Medzitým si pripravíme plnku: Na oleji usmažíme cibuľu pridáme papriku,mleté mäso,soľ,korenie,pretlak.Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí vyvaľkáme na oválky,stáčame najprv z jednej potom z druhej strany ako roládu a protiľahlé strany spojíme do lodičky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie,na plechu ich ešte upravíme aby sme mali v strede dosť veľkú medzeru na plnku.
- 2
Kraje lodičky potrieme vajcom,vložíme plnku na vrch dáme nastrúhany syr a dáme piecť. Pečieme pri 200°C dozlatista.
- 3
Dobrú chuť.