Bravčové soté na mexický spôsob
Bravčové soté na mexický spôsob
Foto: nigella87
Zase hrala rolu improvizácia..... a vzniklo toto jednoduché jedlo :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
350 g | |
1/2 zväzku | |
1/2 balíka | |
1 konzerva | |
1/4 konzervy | |
3 menšie ks | |
2 menšie ks | |
2 ks - strúčiky | |
3 čl | |
1 čl | |
1,5 čl | |
1 čl | |
(na zahustenie) podľa potreby |
Postup:
- 1
Všetky suroviny si pripravíme a môžme začať ...
- 2
Na oleji speníme cibuľku nakrájanú nadrobno spolu s cesnakom ...
- 3
... pridáme mäso nakrájané na kocky, nasypeme rascu, majorán, bazallku, korenie, soľ a poriadne orestujeme, podlejeme vodou a dusíme zhruba 20 min
- 4
Nakrájané papriky a paradjky na kocky spolu s ostatnou zeleninou pridáme do hrnca, pomiešame, ak treba podlejeme kúskom vody a dusíme ďalších 15 min ...
- 5
Po 15 minútach nám zeleninka krásne pustila šťavu a chute sa spojili :) Ak treba dolejeme kúsok vody a počkáme kým nezovrie. Ak chceme hustejšie soté pridáme 2 lyžičky solamylu vymiešaného v troške vody. Dosolíme, dokoreníme a je hotovo :) Dobrú chuť ! Podávame s ryžou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-sote-na-mexicky-sposob/32755-recept.html