Boršč s hovädzím a bravčovým mäsom
16. 10. 2022
Boršč s hovädzím a bravčovým mäsom
Zdroj: dreamstime
4
porcie
nízka
náročnosť
V prípade že máte chuť na čisto hovädzí alebo čisto bravčový boršč stačí Vám len jeden druh mäsa.
Ingrediencie:
120 g
hovädzie mäso
80 g
bravčové mäso
200 g
špiková kosť
30 g
masť
40 g
koreňová zelenina
10 g
cibuľa
10 g
rajčiakový pretlak
40 g
cvikla
60 g
hlávková kapusta
1 dl
kyslá smotana
10 g
hladká múka
podľa chuti
soľ, nové korenie, bobkový list, sladká paprika
Postup:
1.
Hovädzie, bravčové mäso a kosti dáme variť do studenej vody. Po hodine pridáme soľ, nové korenie, bobkový list, pokrájanú cibuľu, pokrájanú zeleninu a varíme.
2.
Bravčové mäso vyberieme skôr, aby sa nerozvaril. Pridáme nakrájanú kapustu, pretlak, červenú papriku popraženú v horúcej masti.
3.
Keď je kapusta mäkká, kosti vyberieme, pridáme osobitne pokrájanú cviklu, pokrájané a uvarené mäso, kyslú smotanu rozmiešanú s múkou a spolu ešte povaríme. Môžme ju dochutiť octom a cukrom.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/43077/borsc-s-hovadzim-a-bravcovym-masom/