Guláš z muflóna
Guláš z muflóna
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
400 g | |
50 g | |
2 ks | |
2 ks | |
|
|
2 dl |
červené víno
|
1 ks | zemiak na zahustenie |
250 g | |
20 g | |
3 strúčiky | |
Postup:
- 1
Odležané mäso odblaníme, umyjeme, pokrájame na rezne, zľahka naklepeme a potom pokrájame na malé kocky alebo hrubšie rezance. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pór pokrájaný na kolieska, vložíme mäso, zalejeme víno, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime mletou červenou paprikou a necháme podusiť.
- 2
Podlejeme vodou alebo mäsovým vývarom a prikryté udusíme do polomäkka. Potom pridáme očistenú pokrájanú mrkvu. Neskôr pridáme očistené a pokrájané zemiaky a drvenú rascu, zahustíme múkou opraženou nasucho ,prípadne nastrúhame zemiak a udusíme domäkka.
- 3
Hotový guláš ochutíme rozotreným cesnakom a majoránom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/gulas-z-muflona/1689-recept.html
upravené: va-pe