Hubový guláš s fazuľou
Hubový guláš s fazuľou
Na 4 porcie
200 g fazule
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice rastlinného oleja
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 lyžica mletej sladkej papriky
500 g čerstvých húb
1 červená paprika
soľ
mleté čierne korenie
drvená rasca podľa chuti
čerstvé oregano podľa chuti
1 jarná cibuľka na dozdobenie
1. Fazuľu vsypeme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola úplne ponorená. Necháme ju napučať cez noc. Potom vodu zlejeme, prepláchneme a zalejeme čistou vodou. Privedieme k varu a varíme do polomäkka.
2. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame najemno. Orestujeme na rozohriatom oleji dozlatista a nakoniec vmiešame paradajkový pretlak a mletú papriku.
3. Huby očistíme a pridáme na cibuľový základ spoločne s očistenou a na kocky nakrájanou paprikou. Krátko spoločne orestujeme a potom podlejeme trochou vody. Pridáme predvarenú fazuľu a pozvoľna dusíme asi 30 minút, kým fazuľa úplne nezmäkne.
4. Hubový guláš s fazuľou dochutíme soľou, korením, rascou a čerstvým oreganom. Môžeme dozdobiť najemno nakrájanou jarnou cibuľkou a podávať napr. s opečeným chlebom.
Dĺžka prípravy: 70 minút (bez namáčania)
1 porcia obsahuje 935 kJ/223 kcal
Zdroj: https://svetevity.sk/magazin/recepty-a-tipy/2000593-uvarte-priatelom-ten-najlepsi-gulas-tri-rozne-recepty-jeden-vysledok-dokonala-chut