Jelení guláš
Jelení guláš
hotel Kalix v Poprade, 30. júna 2022
Foto: pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny:
1 kg | |
1 kg | |
300 g | |
1,5 kg | |
500 ml | |
3 PL | |
Postup:
- 1
Na bravčovej masti dozlatista opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme jelenie mäso nakrájané na kocky a opečieme ho prudko na cibuľke. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a paradajkový pretlak.
- 2
Premiešame, zalejeme červeným vínom a trochou vody tak, aby bolo mäso zaliate. Občas premiešame a necháme prikryté dusiť do polomäkka. Ak treba, tak mäso podlievame vodou.
- 3
Keď je mäso polomäkké, pridáme na väčšie kocky nakrájané zemiaky a dovaríme domäkka, pričom, ak treba, podlievame vodou. Pred dovarením guláš dochutíme cesnakom, tymianom, majoránom a čili papričkou podľa vlastnej chuti. Guláš podávame s dobrým domácim chlebíkom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/jeleni-gulas/83374-recept.html