Liptovský zabíjačkový kyseľ
4. 3. 2023
Liptovský zabíjačkový kyseľ
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny:
3 l | |
1 kg | |
3 strúčikov | |
0,5 l | |
3 PL |
Postup:
- 1
Do precedeného odvaru dáme kyslú kapustu, cesnak posekaný nadrobno, mleté čierne korenie, majorán a bobkový list, podľa chuti osolíme a uvaríme.
- 2
Nakoniec pridáme rozšľahanú zátrepku, pripravenú zo surovej kyslej kapustnice a z múky a necháme prevrieť.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/liptovsky-zabijackovy-kysel/2961-recept.html?RefSource=Agregator&RefCampaign=All&RefTeamId=19533&footer