Gaštanová polievka
9. 11. 2022
Gaštanová polievka

Zdroj: vegetarianka3
4
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
300 g
varené jedlé gaštany
1,2 lístky
hydinový vývar
200 ml
smotana
3 PL
maslo
1 ČL
cukor
1 ks
cibuľa
1 ČL
srúhaný zázvor
1 štipka
muškátový oriešok
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
Postup:
1.
Šesť gaštanov nakrájame na tenké plátky, ostatné pokrájame nahrubo. Na lyžici masla speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájané gaštany (okrem gaštanov nakrájaných na plátky), orestujeme a za stáleho miešania pridáme zázvor, cukor, soľ, korenie a muškátový oriešok. Zalejeme vývarom a prevaríme aspoň 20 minút. Prilejeme smotanu a privedieme k varu.
2.
Horúcu polievku rozmixujeme v mixéri a precedíme cez jemné sitko späť do hrnca. Dochutíme soľou, korením a primiešame lyžicu studeného maslo. Polievku už nevaríme. Na panvici na troške masla opražíme plátky gaštanov a dozdobíme nimi polievku na tanieri.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/37990/gastanova-polievka/