Pórová polievka so slaninou a lieskovcami
19. 11. 2022
- 40 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny:
Potrebujeme:
-
1 ksolivový olej
-
500 gpóru
-
pol lyžicatymianu
-
2 ksplechovky maslovej fazule
-
500 mlzeleninového vývaru
-
2 lyžicecelozrnnej horčice
-
50 gslaniny
-
40 gkelu
-
25 glieskovcov
-
1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. krok
Na miernom ohni zohrejte lyžicu oleja. Pridajte pór nakrájaný na kolieska, tymian a trochu čierneho korenia. Prikryte a duste 15 minút, kým pór nezmäkne. Ak sa začne lepiť na dno hrnca, prilejte trochu vody.
2. krok
K póru pridajte maslové fazule aj s nálevom, vývar a horčicu. Priveďte do varu a na miernom ohni varte 3-4 minúty. Nechajte trochu vychladnúť a polievku rozmixujte v kuchynskom robote. Podľa potreby ešte osoľte a okoreňte.
3. krok
Slaninu nakrájajte na kocky a na miernom ohni ju opečte dochrumkava. Vyberte na tanier. Do panvice pridajte lyžičku oleja a opečte na ňom kel nakrájaný na tenké pásiky a nahrubo podrvené lieskové orechy. Opekajte za stáleho miešania, kým kel nezmäkne. Na záver primiešajte opečenú slaninku.
4. krok
Ak treba, polievku znovu zohrejte. Ak je príliš hustá, dolejte trocha vody. Na tanieri ju ozdobte slaninkovou zmesou.
Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/j10-porova-polievka-slaninkou-lieskovcami