Cuketová pomazánka
Fantastická žltá nátierka z cukety
Z cukety dokážete vykúzliť snáď hocijaké jedlo. A z tejto nátierky sa budete zalizovať až za ušami. Pripravte si večer dopredu a ráno len vytiahnite z chladničky a natrite na kvalitné pečivo.
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
1 stredne veľkú cuketu
1 cibuľku
2 strúčiky cesnaku
1/2 bieleho jogurtu
olivový olej
himalájsku soľ, korenie
kurkumu
čerstvý kôpor (či inú čerstvú bylinku podľa vášho gusta)
Ako budeme postupovať?
Na olivovom oleji si orestujeme cibuľku. Cuketu nastrúhame a zbavíme ju prebytočnej vody. Pridáme k cibuľke a necháme dusiť 5 – 10 minút. Pridáme kurkumu (ja odporúčam veľa), cesnak, osolíme a okoreníme. Necháme chvíľku vychladnúť. Nakoniec vmiešame biely jogurt a nátierku uložíme do chladničky. Podávame na domácom pečivku s čerstvým kôprom.
TIP: Ak ste alergické na laktózu, nátierka je skvelá aj bez jogurtu. Ak vám budú prekážať kúsky cukety, jednoducho ju nakoniec len vymixujte dohladka a problém vyriešený.
Zdroj: https://receptik.interez.sk/recept/top-recepty-na-pomazanky/