Arménsky žihľavový šalát
Arménsky žihľavový šalát
4 porcie
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
250 g Mladé lístky | |
2 PL | |
podľa potreby | |
podľa potreby | |
podľa potreby | |
podľa potreby |
Postup:
- 1
Lístky žihľavy opláchneme studenou vodou a dáme ich do vriacej osolenej vody. Necháme prejsť varom, scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Trocha odvaru odložíme.
- 2
Orechy rozdrvíme s odvarom a ochutíme citrónovou šťavou.
- 3
Odkvapkané žihľavové listy dáme do misy a zalejeme orechovým nálevom, posypeme najemno nakrájanou cibuľou a nakrájanou petržlenovou vňaťou
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/armensky-zihlavovy-salat/29528-recept.html