Hydinový šalát so šampiňónmi a jogurtom
17. 2. 2023
Hydinový šalát so šampiňónmi a jogurtom
Zdroj: gurmanka
4
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
400 g
kuracie prisia
trochu
olej
štipiek
mleté biele korenie
štipiek
soľ
100 g
sterilizované šampiňóny
1 ks
hlávkový šalát
4 ks
paradajka
1 ks
šalotka
Nálev
štipiek
mleté biele korenie
1 ks
citrón
1 KL
cukor
štipiek
soľ
biely jogurt
Postup:
1.
Kuracie mäso umyjeme, osušíme, vložíme na panvicu s rozohriatym olejom, zo všetkých strán opečieme, podlejeme 2 lyžicami vriacej vody a prikryté dušíme 20 minút. Vyberieme, okoreníme, osolíme a necháme vychladnúť. Šampiňóny a mäso nakrájame na plátky, dáme do misy a premiešame. Zalejeme nálevom, premiešame a necháme odležať. Podávame na šalátových listoch, obloženými paradajkami a nasekanou šalotkou.
2.
Nálev: Jogurt vymiešame s korením, citrónovou šťavou, cukrom a soľou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/13836/hydinovy-salat-so-sampinonmi-a-jogurtom/