Bryndzové halušky
Bryndzové halušky
Foto: roberto22
Jednoduché , lacné , sýte a hlavne veľmi chutné jedlo :D.Nastrúhame si 4ks zemiakov pridáme čajovú lyžičku soli a dosýpame polohrubou múkou až kým nám v ceste nezostane stáť varecha.Nakrájame si údenú slaninku a na malinkom ohni pražíme kým nieje pekne červená.Bryndzu si rozmiešame s kyslou smotanou.Cesto pretláčame pomocou sitka na halušky do vriacej posolenej vody , keď nám vyplávajú sú hotové.Halušky po vybratí neoplachujeme ešte na horúce dáme bryndzu a slaninku.Dobrú chuť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
4 ks | |
1 čj | |
cca 500 g | |
200 g | |
200 g | |
200 ml |
Postup:
- 1
nastrúhame si zemiaky pridáme soľ
- 2
Pridávame múku kým nám v ceste neostane stáť varecha
- 3
Nakrájame si údenú slaninku a na miernom ohni pomaličky pražíme do červena
- 4
Bryndzu si zmiešame s kyslou smotanou
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzove-halusky/28505-recept.html