Držky na paprike
Držky na paprike
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 22. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny:
800 g | |
300 g | |
čerstvé alebo sušené |
Postup:
- 1
Dobre poumývané držky krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, zalejeme čistou vodou a varíme do mäkka. Uvarené držky schladíme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a pokrájame na tenké rezance. Správne uvarené držky musia byť mäkké, biele, čisté a voňavé.
- 2
Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď sa začne zafarbovať do zlata, pridáme múku a stále miešame. Keď sa múka začne zafarbovať, pridáme mletú červenú papriku, necháme ju rozpustiť v tuku a zalejeme precedeným vývarom, v ktorom sa varili držky. Dobre rozmiešame ručnou metličkou, pridáme pokrájané držky a privedieme k varu. Stiahneme oheň a za občasného miešania varíme 20 minút.
- 3
Pred koncom varenia ochutíme rozotreným cesnakom, čili, soľou a necháme povariť. Na záver pridáme majorán a už necháme len prevrieť. Podávame s chlebom alebo kysnutou knedľou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/drzky-na-paprike/27148-recept.html