Pečené baranie mäso na strapačkách s kyslou kapustou
Pečené baranie mäso
Suroviny:
1600 g | |
100 g | |
300 g | |
80 g | |
30 g | |
30 g | |
Postup:
- 1
Umyté a odblanené baranie mäso osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom.
- 2
Na plech dáme bravčovú masť, na masť uložíme pokrájanú cibuľu, pripravené mäso, podlejeme vodou a v mierne rozohriatej rúre pečieme do mäkka.
- 3
Počas pečenia mäso občas obraciame, polievame šťavou, podľa potreby mäso podlievame vodou. Upečené mäso vyberieme.
- 4
Pripravíme slabú zápražku – roztopenú bravč. masť zaprášime múkou, krátko opražíme , zalejeme výpekom z mäsa , chvíľu povaríme, dochutíme soľou a precedíme.
- 5
Vhodnou prílohou sú strapačky s kyslou kapustou (recept uverejňujeme na inom mieste).
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-baranie-maso/915-recept.html