Zemiaky očistíme, nastrúhame ich na jemnom strúhadle. Do cesta pridáme soľ a múku. Vytvoríme redšie cesto.
Strapačky s kyslou kapustou a slaninou
Strapačky s kyslou kapustou a slaninkou
Ingrediencie:
Postup:
Mnohí nemajú radi halušky s kyslou kapustou. Ja ich zbožňujem.
Do hrnca dáme vodu, soľ a necháme zovrieť. Keď voda vrie, hádžeme do nej halušky. Keď vyplávajú na povrch, sú uvarené.
V kastróli na masti a nadrobno pokrájanej cibuli udusíme kyslú kapustu, osolíme. Môžeme ju nakrájať. Ja ju nekrájam, mám rada dlhé kúsky.
Keď sú halušky uvarené, dáme ich do kastróla s kyslou kapustou, premiešame.
Nadrobno pokrájanú slaninku opečieme na masti, pekné do chrumkava.
Zalejeme halušky a podávame. Dobrú chuť.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/69600/strapacky-s-kyslou-kapustou-a-slaninkou/