Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia fotorecept
Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia fotorecept
Foto: mariana33
porcie
tepelná úprava
Suroviny:
300 g | |
250 g zbytky | |
1 ks | |
2-3 strúčiky | |
1 | |
1 konzerva (celé alebo krájané) | |
1 PL | |
Postup:
- 1
Fazuľu si namočíme na 12hodín a potom ju v tej vode uvaríme al dente a osolíme. Na oleji si orestujeme nakrájaný stonkový zeler a cesnak, kto chce variť podľa pôvodného receptu, tak cesnak nepokrája a po opražení ho vyberie.
- 2
K zeleru a cesnaku pridáme lúpané paradajky, ešte som našla svoje od minulého roku, pretlak, trochu vody, feferónku.
- 3
K tomuto základu pridáme nakrájanú cuketu...moja úprava, lebo v pôvodnom recepte nebola.
- 4
Ďalej pridáme 3/4 uvarenej fazule aj s trochou vody v ktorej sa varila. Chvíľku povaríme.
- 5
Medzitým si pripravíme cestoviny. V jedle by malo byť viac druhov, v podstate zbytky, alebo dolámané špagety a pod. Zvyšnú fazuľu si rozmixujeme v troche vody v kt. sa varila.
- 6
Celé jedlo podľa chuti dosolíme, vlejeme tam rozmixovanú fazuľu, kt. nám jedlo zahustí a postupne pridávame cestoviny podľa dĺžky ich varenia. Musí to byť husté.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/pasta-e-fagioli-alla-napoletana-upravena-verzia/43474-recept.html