Teľacie ragú Marengo
Teľacie ragú Marengo
Foto: ailuj82
porcií
na 180 °C
Suroviny:
1 kg chudé | |
3 PL | |
1 PL | |
1/2 KL | |
3 PL | |
1 ks | |
1 strúčik | |
4 PL | |
250 ml | |
200 g | |
1/2 KL | |
200 g | |
3 PL |
Postup:
- 1
Múku zmiešame s korením a soľou. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Každý kúsok obalíme v ochutenej múke
- 2
a opečieme na olivovom oleji z každej strany.
- 3
Opečené mäso odložíme do pekáča.
- 4
V panvici po mäse podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Mäso vrátime na panvicu, pridáme bazalku, citrónovú kôru, nakrájané paradajky, víno a
- 5
vývar. Necháme zovrieť,
- 6
preložíme do pekáča, prikryjeme alobalom a pečieme asi hodinu.
- 7
Očistené šampiňóny podusíme na masle
- 8
a pridáme k skoro hotovému mäsu. Pečieme ešte asi 30 min.
- 9
Šťavu z mäkkého mäsa zlejeme a vyvaríme na hustú omáčku.
- 10
Môžeme pridať 3 PL sladkej smotany.
- 11
Podávame s pečenými alebo pyré zemiakmi, s ryžou, s cestovinou... Dobrú chuť :)
Zdroj:
https://varecha.pravda.sk/recepty/telacie-ragu-marengo/22491-recept.html