Teľacie ragú Marengo
Teľacie ragú Marengo

Foto: ailuj82
porcií
na 180 °C
Suroviny:
| 1 kg chudé | |
| 3 PL | |
| 1 PL | |
| 1/2 KL | |
| 3 PL | |
| 1 ks | |
| 1 strúčik | |
| 4 PL | |
| 250 ml | |
| 200 g | |
| 1/2 KL | |
| 200 g | |
| 3 PL |
Postup:
- 1
Múku zmiešame s korením a soľou. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Každý kúsok obalíme v ochutenej múke

- 2
a opečieme na olivovom oleji z každej strany.

- 3
Opečené mäso odložíme do pekáča.

- 4
V panvici po mäse podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Mäso vrátime na panvicu, pridáme bazalku, citrónovú kôru, nakrájané paradajky, víno a

- 5
vývar. Necháme zovrieť,

- 6
preložíme do pekáča, prikryjeme alobalom a pečieme asi hodinu.

- 7
Očistené šampiňóny podusíme na masle

- 8
a pridáme k skoro hotovému mäsu. Pečieme ešte asi 30 min.

- 9
Šťavu z mäkkého mäsa zlejeme a vyvaríme na hustú omáčku.

- 10
Môžeme pridať 3 PL sladkej smotany.

- 11
Podávame s pečenými alebo pyré zemiakmi, s ryžou, s cestovinou... Dobrú chuť :)

Zdroj:
https://varecha.pravda.sk/recepty/telacie-ragu-marengo/22491-recept.html










