Kvasená miešaná zelenina
Kvasená miešaná zelenina
Vitamínová bomba bez chémie, konzervantov čo vydrží celú zimu ak ju nezjete.
príprava
Suroviny:
primerane k súdku |
Postup:
- 1
Uvaríme si zálievku, na 1 liter 50 g soli, 2PL rasce, bobkový list čierne a nové korenie podla chuti. na 20 l sudok asi 9L. medzitym si nakrajame zeleninu (čo záhrada dala). Ked zálievka prevrie odstavíme necháme pomaly chladnúť. Nakrájanú zeleninu navrstvíme do súdka a zalejeme ešte vlažnou zálievku. Necháme kvasiť asi 3-4 týždne pri teplote okolo 25 °C. Po dokvasení preložíme do chladnej miestnosti. Dobrú chuť.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/kvasena-miesana-zelenina/59820-recept.html