Ak máme po ruke čerstvý ananás, očistíme ho, polovicu odšťavíme a polovicu pokrájame na kocky. Môžeme použiť aj aj ananásový kompót, ktorého kúsky zlejeme a sirup tiež odložíme do omáčky.
Bravčový bôčik v ananásovej omáčke (Hamonado)
Bravčový bôčik v ananásovej omáčke (Hamonado)
Filipínska pochúťka, ktorej príprava je super jednoduchá a výsledok extra delikátny.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
500 gbravčový bok
-
2 PLolej
-
1 ksmenšia cibuľa
-
2 strúčikycesnak
-
200 mlananásová šťava
-
300 mlvoda
-
2 PLsójová omáčka
-
podľa chutisoľ, mleté čierne korenie
-
200 gananás
-
1 KLtmavá sójová omáčka
Postup:
-
1
-
2
V hlbokej panvici zahrejeme olej, pridáme na drobno nasekanú cibuľu a cesnak a krátko (2 minúty) restujeme.
-
3
Potom pridáme na kocky alebo plátky pokrájaný bravčový bok a spoločne s cibuľou a cesnakom ho opekáme, kým sa všetky kúsky nezatiahnu.
-
4
Potom mäsom podlejeme ananásovou šťavou (alebo sirupom), vodou, pridáme sójovú omáčku (2 lyžice) a všetko privedieme k varu. Omáčku ochutnáme, podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie, panvicu zakryjeme a pod pokrievkou všetko podusíme zhruba 40 minút.
-
5
Potom k mäsku a omáčke pridáme kúsky ananásu, lyžičku tmavej sójovej omáčky, premiešame, zakryjeme a opäť dusíme ešte 10 minút.
-
6
Hotový bravčový bôčik v ananásovej omáčke podávame s varenou ryžou a jedlo môžeme ešte posypať najemno nasekanou jarnou cibuľkou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/9412/bravcovy-bocik-v-ananasovej-omacke-hamonado/