Kung Pao
Kung Pao
Kuracie Kung Pao patrí medzi najpopulárnejšie čínske recepty. Preneste sa doma aj vy do jedinečnej atmosféry ázijskej reštaurácie...
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
300 gkuracie prsia
-
3 PLarašidy
-
3 PLolej
-
2 strúčikycesnak
-
1 ksčervená paprika
-
1 kszelená paprika
-
2 kschilli paprička
-
1 ksstonkový zeler
-
5 plátkovzázvor
-
1 PLkukuričný škrob
-
1 PLryžové víno
-
1 KLolej
-
1 PLsójová omáčka
-
2 PLsójová omáčka
-
1 KLkryštálový cukor
-
1 KLčierny ocot
-
1 KLkukuričný škrob
Postup:
-
1
Umyté kuracie mäsko si osušíme, nakrájame na menšie kocky a naložíme do marinády. Ideálne je, ak takto naložené mäsko pripravíme deň vopred. Ak máme menej času, stačí 30 minút pred začiatkom varenia.
-
2
Kým je mäsko naložené, pripravíme si omáčku. Všetky ingrediencie dobre vymiešame v miske a odložíme do chladu, aby sa chute prepojili.
-
3
Na rozpálenom oleji prudko opečieme naložené mäso. Orestované mäso vyberieme a dáme bokom.
-
4
V tej istej panvici začneme opekať zázvor, cesnak a na kúsky nakrájanú papriku a zeler. Po chvíľke restovania pridáme aj očistené chilli papričky a arašidy. Do rozpálenej panvice pridáme opäť mäso a všetko zalejeme pripravenou omáčkou.
-
5
Za stáleho miešania dusíme, kým mäsko nezmäkne.
-
6
Hotové kuracie kung pao servírujeme s jazmínovou ryžou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/8317/kung-pao/