Rezance s mletým mäsom (Dan Dan)
Rezance s mletým mäsom (Dan Dan)
Populárne čínske rezance s mletým bravčovým a pikantnou omáčkou.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
300 gmleté bravčové mäso
-
3 strúčikycesnak
-
1 KLstrúhaný zázvor
-
1 PLsójová omáčka
-
1 PLryžové víno na varenie (nemusí byť)
-
1 štipkačierne korenie
-
1 PLolej
-
2 PLtahini pasta
-
1 KLtmavá sójová omáčka
-
1 PLsójová omáčka
-
1 KLkryštálový cukor
-
2 PLolej
-
1 KLčili vločky
-
0.5 KLčierne korenie al. sečuánske korenie (2 KL)
-
jarná cibuľka
-
čínske vaječné rezance (na 2 porcie )
Postup:
-
1
V miske spolu premiešame mleté mäso, nadrobno nasekaný cesnak, strúhaný zázvor, sójovú omáčku, ryžové víno a čierne korenie. Necháme postáť 15 minút.
-
2
Omáčka: v miske spolu premiešame tahini, tmavú a klasickú sójovú omáčku, cukor, olej, čili a čierne alebo sečuánske korenie. Hotovú omáčku odložíme bokom.
Tahini pastu môžeme nahradiť arašidovým maslom.
-
3
Rezance pripravíme podľa návodu na obale.
-
4
Vo woku alebo hlbšej nepriľnavej panvici zahrejeme olej a pridáme marinované mleté mäso. Opekáme za neustáleho miešania zhruba 5 minút. Wok odstavíme a mäso necháme v ňom, aby si ostalo teplé.
-
5
Servírovanie: omáčku rozdelíme na dno dvoch misiek (tanierov), na vrch rozložíme scedené rezance, na ne príde opečené mäsko a nakoniec všetko dozdobíme nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/9455/rezance-s-mletym-masom-dan-dan/