Výborné ázijské citrónové kura s karí ryžou fotorecept
Výborné ázijské citrónové kura s karí ryžou fotorecept
Foto: archaa
porcie
príprava
Suroviny:
Citrónové kura: | |
2 ČL | |
1 ks | |
1/4 ČL | |
500 g | |
3 PL | |
Citrónová omáčka: | |
2 ČL | |
1,5 PL | |
3 PL | |
185 ml | |
2 ČL | |
Karí ryža: | |
2 ks | |
Postup:
- 1
Vyšľahané bielky, solamyl, soľ(podľa chuti) a zázvor zmiešame. Vložíme doň na kocky nakrájané kuracie prsia, dobre premiešame a odložíme na 30 minút do chladu.
- 2
Po ich uplynutí vložíme mäso na rozpálený olej vo woku alebo hlbšej teflónovej panvici (nie so všetkou marinádou! Mäso len vyberajte naberačkou) a sprudka osmažíme, kým nechytí farbu (nesmie však zhnednúť).
- 3
Potom ho vyberieme z panvice a odložíme niekam do tepla.
- 4
Pripravíme si zatiaľ citrónovú omáčku: do tej istej panvice vylejeme kurací vývar, citrónovú šťavu, cukor, sójovú omáčku a zahustíme solamylom tak, že 2 CL rozhabarkujeme v 2 PL vody a necháme prejsť varom. Ak je omáčka ešte príliš hustá, dolievame vodu, kým nezískame optimálnu hustotu omáčky.
- 5
No a už len pridáme mäso do omáčky a ešte ho v nej asi 7 minút povaríme.
- 6
Kari ryžu si pripravíme tak, že v hrnci rozpálime olej, pridáme ryžu, ktorú nepremývame. (Množstvo podľa počtu osôb). Restujeme 1-2 minúty,
- 7
zalejeme 1,5 násobkom vody, pridáme kari korenie, soľ, chilli, 2 klinčeky a zľahka premiešame. Varíme 12 minút na miernom ohni, potom odstavíme a necháme dojsť ešte 5 minút.
- 8
Hotové kuracie mäso podávame s touto kari ryžou
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/vyborne-azijske-citronove-kura-s-kari-ryzo/43854-recept.html