Arašidy opražíme do zlato-hneda na suchej panvici a následne pomelieme, rozmixujeme alebo podrvíme v mažiari. Najlepšie je ponechať maličké kúsky orechov, aby boli v omáčke viditeľné aj príjemne chrumkali.
Thajská arašidová omáčka
Thajská arašidová omáčka
Ak máte radi thajskú kuchyňu, určite poznáte ich fantastickú arašidovú omáčku, ktorá najčastejšie slúži ako dip na špízy Satay, ale výborne sa hodí aj k jarným rolkám, vyprážanému tofu či ako dresing na čerstvý šalát. A takto sa pripravuje:
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
120 gnesolené arašidy
-
400 mlkokosové mlieko
-
1.5 PLčervená kari pasta
-
1.5 PLmassaman karí pasta
-
4 PLpalmový cukor
-
1 KLryžový ocot
-
1 PLtamarind pasta
-
0.5 KLsoľ
Postup:
-
1
-
2
V rajnici zahrejeme kokosové mlieko, do ktorého postupne primiešame červenú a massaman karí pastu, cukor, ocot, tamarind pastu a na miernom ohni varíme, kým sa palmový cukor úplne nerozpustí.
-
3
Potom pridáme orechy a všetko spolu za stáleho miešania povaríme zhruba 10 minút, alebo kým omáčka dostatočne nezhustne. Nakoniec do nej primiešame soľ.
-
4
Thajskú arašidovú omáčku podávame ku grilovanému mäsu, vyprážanému tofu alebo aj ako dresing na šalát.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/9528/thajska-arasidova-omacka/